Sitt på bollarna!


Hur sammanfattar jag helgen med ett ord?

– FANTASTISK

I fredags packade jag bilen, lastade Alfa och styrde kosan mot Tierp där vi skulle tillbringa helgen tillsammans på träningshelg med Ulrika Fröding och ett gäng andra galna brudar. Nervös, förväntansfull och lite orolig var jag på vägen dit, men hade planerat så lagom mycket (lite) som jag klarade av att släppa kontrollen på. En bra boost på igångsättningen (igen) av Alfa och mitt ego. 

Men jag va lite nervös; skulle Alfa klara 4 träningspass på tre dagar? Vi har ju mest marktränat, lasttränat och skrittat… men, trygg som jag kände för platsen och mitt fulla förtroende för Ulrika så åkte vi dit med inställningen att det blir vad det blir. För oss, tillsammans, är det ett enormt steg att nu börja röra oss mer utanför vår trygga zon så vi kan utvecklas tillsammans. 

Träningen gick över förväntan och vi fick bra tips på uppbyggnadsövningar som vi nu ska köra på för att bygga upp oss. Jag med sitsen och Alfa i stegen. Men trots att hon är otränad så orkade hon, utan tvekan, alla fyra pass. Vi provade olika sadlar och Alfa fick behandling nr1 av sina kotor i ryggen. Snett bäcken och en knöl i ryggen, bakom sadeln, visade sig vara en låsning som begränsat hennes rörelser och utveckling. Med en annan sadel och kotorna justerade kändes det genast annorlunda och nu ska vi bygga upp musklerna runt området och därefter uppföljning på behandlingen om ca 3 veckor. 

Jag fick rida med bollar vid sittbenet (har ni aldrig testat det säger jag bara: gör’t!!) för att få till min sits. Bjuder på en filmsnutt så ni får se hur det ser ut, även fast jag avskyr att se mig själv på bild… man studsar rejält och när man sedan tar bort bollarna är sitsen rättad 👍🏼👌🏻


När vi skulle åka strulade Alfa lite vid lastningen. Men när jag numera talar om att det ”tar tid” vid lastning, så är ändå tiden endast typ 10 min när det strular. Ett enormt framsteg på extremt kort tid. 

Så sammanfattat var helgen fantastisk. Huden röd av solen och skallen fullsmockad med info. Listan på saker som ska införskaffas har också ökat markant. Precis som sig bör! Jag är så glad och så stolt över min duktiga Alfa!! 

Tack alla för en fantastisk helg! 

Annonser

Om CiNsO

Historien om en förvirrad hemmafru i skogen!
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s